Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Lön för delägare?

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:18


Fråga:

Jag och en kollega kommer snart ta över ledarskapet här på byrån från nuvarande VD/ägare. Vi kommer dela lika, med uppdelning intern/extern. Ägaren kommer finnas kvar i en styrelseroll. Vi är 33 anställda, i Stockholm, omsätter 45 milj varav byråintäkt på 33 milj. Vi erbjuds 10% delägarskap, och det är ju fantastiskt trevligt, men vi ligger på ca 42.000 i lön, vilket vi tycker är lågt. Vad tycker du?

Svar:

Har du/ni inga andra förmåner, eller annan "avkastning" jämte lönen, låter, med tanke på det medföljande ansvaret ,42 000:-/mån en aning lågt. Men har ni ännu inte slutförhandlat kanske det kan vara på sin plats med "lönepåslagsdiskussonen" nu. Eftersom ni kommer att få det yttersta ansvaret för verksamheten borde ni också få en god insyn i lönesättningen gällande övriga kollegor. Tänk på att ert nya ledningsansvar ska avspegla sig i en tydlig löneskillnad jämfört med era underställda. Det kan vara ett gott argument vid den slutliga förhandlingen.

Camilla Palmblad

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.