Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Lön för flashutvecklare?

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:18


Fråga:

Jag är nyanställd som flashutvecklare på en stor reklambyrå i Stockholm. Jag har lite mer än ett års erfarenhet av yrket och är provanställd i 6 månader. Under provanställningen får jag 28000 i månaden. Om jag nu är kvar om ett halvår och får fast anställning. Vad kan jag begära för lön?

Svar:

Blir du erbjuden en tillsvidareanställning, som det heter numera, så tyckar jag att ett par tusenlappar till borde vara på sin plats. Statistiken, som jag har, när det gäller renodlade "flashutvecklare" är minst sagt begränsad men kompisar i närliggande områden lyfter ca. 30 000-35 000  .-/mån. Du bör också se till att det finns någon form av tjänstepension med i paketet och glöm heller inte bort att fråga efter vidareutbildningmöjligheter i form av externa utbildningar som företaget står för. Håller tummarna för att du blir erbjuden en fortsatt anställning!

Nina Malmström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.