Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Lön för kommunanställd kommunikatör?

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:18


Fråga:

Jag funderar på att söka ett jobb som kommunikatör hos en kommun. Arbetsuppgifterna är: Förbättra information och kommunikation för förvaltningarna såväl internt som externt. Informationsförsörjning för intranät och Internet. Produktion av informationsmaterial. Konsultativt  stödja nyhetsförmedling både internt och externt. Systematiskt och långsiktigt medverka och ta ansvar för att utveckla vår  kommunikationstrategi.

Man ska ha erfarenhet av kommunikatonsfrågor, marknadsföring, webbaserad informationshantering och allsidig kunskap om olika medier. Vad tycker du att jag ska begära för lön om jag uppfyller dessa krav ovan?

Svar:

Att ansvara för kommunikationen på företag, kommuner och organisationer är uppdrag som kräver en god insikt i verksamheten. Inehållet i själva uppdraget skiljer sig dock väldigt mycket utifrån vem som är "beställare" och där med också lönesättningen. Måste erkänna att jag har lite dåligt med kontakter i den komunala sektorn men ett rimligt spann bör ligga kring 25 000-35 000 Skr/mån (+/-). Klarar du av det digra "meritkravet" från kommunen och kan tala för "varan", ska du inte vara för blygsam när det gäller din prislapp Du bör, utöver lönen, också säkerställa att du får en kontinuerrlig kompetensuveckling, på kommunens bekostnad, inom ditt specifika område.

Nina Malmström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.