Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Lön för marknadsassistent

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:18


Fråga:

Jag ska i dagarna in i lönesamtal och behöver få en "hint" om vad jag kan begära. Jag arbetar idag som marknadsassistent på marknadsavdelningen. I min tjänst bistår jag alla projektledare med alla praktiska detaljer som de behöver för att kunna driva sina projekt. Jag arbetar aktivt med budgetering och uppföljning av detta. Utöver detta så har jag fulla ansvarsområden som där bland innefattar all publicering på företagets hemsida. Jag har vid sidan om även ansvarat och förvaltat en fond och på egen hand utfört årsbokslut med redovisning till alla myndigheter. Jag har ensamt svarat revisor och hållit kontakten själv med advokatbyrån när det gäller ner stängning av fonden. Jag har fått väldigt bra omdömen från både kollegor och chef i mitt utvecklingssamtal och får även det i dagliga arbetet. Min lön idag är 24 00 sek

Vore tacksam för snabbt svar.

Svar:

Fondförvaltning ligger tyvärr utanför min s.k. expertis men uppenbarligen är det ett mervärde som företaget drar nytta av och ska därför hamna på ditt "pluskonto". Har dessutom dina ansvarsoråden utökats sedan den nuvarande lönen sattes finns det tydliga argument för ett påslag i storleksordningen 2000-6000:-/mån. Förbered dig noga inför utvecklingssamtalet och skriv ned alla dina goda egenskaper och ansvarsområden. Då sitter du åtminstone säkrare i sadeln när det blir dags för "lönepåslagsmotiveringen".

Håller tummarna för att tömmarna håller!

Nina Malmström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.