Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Lön för marknadsassistent

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:18


Fråga:

Vad bör jag få för lön när jag går från provanställd till tillsvidareanställning. Jag är anställd som marknadsassistent med annonsproduktion, trycksaker samt webbansvarig (största delen av tjänsten)
för hemsidan som jag självständigt uppdaterar och utvecklar innehållsmässigt. Har arbetat på olika marknadsavdelningar i 12 år men har ingen riktig utbildning på området. Har 25 000/månaden, 6 veckors semester och ingen övertidsersättning. Det känns lite lågt tycker jag - borde kunna
få mer, eller?

Svar:

Har du arbetat i 12 år på olika marknadsavdelningar får man väl ändå säga att du har nån form av utbildning/kunnande att skryta med.... Så kallad erfarenhet. Innan provanställningens slutdatum bör du ha en diskussion med arbetsgivaren om hur ni "ömsesidigt" ser på din tid i företaget. "Trivs"
ni bägge med varandra finns det säkerligen ett utrymme för lite mer i lönekuvertet eftersom din tidigare lön är kopplad till själva prövotiden. Vad du bör få för lön är lite svårt att sia om utan att veta företagets omfattning på marknaden, men ett par tre tusenlappar till ser jag inte som en omöjlighet.

Nina Malmström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.