Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Lön för nybliven copywriter

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:18


Fråga:

Jag vänder mig till dig nu när jag inte tycks hitta tydliga svar på andra ställen. Du har tagit upp frågan med ingångslönen för en copywriter och det är där mitt dilemma ligger. Jag är en helt grön copy som har fått anställning och det är bara den där lilla detaljen med lön som står i vägen. Tydligen är det så att en copy får lön efter begåvning och erfarenhet inom yrket. Ska inte uttala mig om begåvning utan det får andra göra. Någon form av talang har min arbetsgivare dock hittat. Min bakgrund är en fil.kand.examen inom media- och kommunikationsvetenskap. Enligt DIK är ingångslönen för en informatör/kommunikatör 25 000 kr.

Med detta i bakgrund har du någon aning om hur mycket jag ska göra anspråk på?

Svar:

En copywriter med lite "kött på benen" tjänar runt 35 000:-/mån. och uppåt. Det verkar dock som det finns en del oklarheter kring ditt uppdrag om du ska jämföra din lön med DIK`s "lönestatistik" (25 000:-/mån.) rörande informatör/kommunikatör. Är det en "renodlad" copytjänst det handlar om kanske du ska lägga på ett par tusenlappar och föreslå en lön på ca. 30 000:-/mån.

Nina Malmström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.