Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Lön för nyutexaminerad informatör?

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:19


Fråga:

Jag är nyutexaminerad informatör, men arbetar för tillfället som gymnasielärare i grafisk kommunikation och tjänar 22 000 i månaden. Jag ska nu på en anställningsintervju för ett arbete som Marknadsförare. Lönerna för ett sånt arbete ligger kring 30 000 enligt SCB, men detta arbete är placerat i Östersund. Vad kan jag som nyutexaminerad begära för detta arbete?

Svar:

Eftersom företagets arbetsbeskrivning gällande titeln "marknadsförare" troligtvis skiljer sig från den på SCB blir 30 000: -/mån väldigt svårt att relatera till. Det vore bättre om man kunde ställa jämförbara arbetsuppgifter mot varandra innan man "hugger sitt första lönebud i sten". Om denna marknadsförarroll inte är knutet till ett provisionssystem kan dock SCB´s föreslagna summa vara rimlig. Försök ändå att luska fram lite mer om företagets lönepolitik innan du presenterar din "prislapp".

Camilla Palmblad

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.