Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Lön för "politisk sekreterare"

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:18


Fråga:

Jag är 24 år, är civilekonom med inriktning marknadsföring och arbetar idag som "politisk sekreterare" för ett politiskt parti - det innebär att jag till exempel skriver debattartiklar, underlag för debatter, analyserar politiska förslag och coachar dessutom politiker inför framträdanden m m (man kan närmast jämföra mitt jobb med att vara informatör på kommun/myndighet).

Där har jag jobbat i två år. Jag har helt oreglerad arbetstid, inget budgetansvar eller personalansvar och tjänar 27500 kronor/mån (inga ytterligare löneförmåner).

Nu funderar jag på att söka mig till den privata sektorn, som  PR- eller kommunikationskonsult.

Kan du bedöma om min nuvarande lön är rimlig - och hur mycket kan jag begära på ett nytt jobb?

Svar:

En PR/Kommunikationskonsult kan tjäna rätt duktigt med slantar men det beror som vanligt på vilken typ av uppdragsgivare du får äran att hantera. Lönerna spänner mellan 35 000-55 000:-/mån och fortsätter i vissa fall en bra bit till..... Uppåt. När det gäller din nuvarande lön så är det lite dåligt med "snittinformation" men är det ett av de större "gängen" vi pratar om borde det kanske finnas ett utrymme på någon/några tusen lappar till.

Nina Malmström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.