Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Lön för produktionsledare?

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:18


Fråga:

Jag jobbar som produktionsledare på en reklambyrå och ska löneförhandlig efter 6 mån. Jag gick in på 22' (sålde mig sjukt billigt) som höjdes snabb efter till 24'. Har jobbat med liknande arbetsuppgifter tidigare och jag är nu helt inne i arbetsformen men goda resultat. Skulle vilja ha minst  30' för att jag vet mitt värde men vad kan man begära?

Svar:

Att en produktionsledare lyfter 30 000:-/mån är absolut ingen omöjlighet, det ligger inom "snittspannet". Frågan är bara om det specifika företagets lönepolitik är kompatibelt med dina önskemål. Om ditt ansvarsområde utökats med tiden och din utveckling varit positiv har du säkerligen bra motiv för ett antal tusenlappar till, förutsatt att du kan redovisa dina "pluspoäng" på ett tydligt sätt. Det är dock ett hyffsat stort påslag du föreslår, så se till att "kratta manegen" (vara ordentligt förberedd) innan du presenterar din nya prislapp.

Nina Malmström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.