Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Lön för projektledare och producent?

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:18


Fråga:

Har arbetat som projektledare på ett större produktionsbolag (TV, teater & film) i södra Sverige. Trots att det från början inte ingick så föll även producentuppgifterna på min lott. Jag har rätt till kompledighet (om det fungerar att ta ut) men har lyckats få 100 övertidstimmar på 3 månader. Om jag skall fortsätta på företaget med samma typ av uppgifter vad är en skälig lön?

Svar:

Jag får ofta frågor kring "övertid" som eventuellt(?) får tas ut som kompensationsledighet. Får man aldrig möjlighet att ta ut kompensationen så är man kort o gott lurad på slantarna/tiden. Jag förutsätter dock att du får ut din kompesationsledighet till fullo eller blir ordentligt ersatt, ekonomiskt, för att du ser till att företaget tjänar pengar utöver ordinarie arbetstid. I vår bransch är det inte ovanligt med oreglerad arbetstid men det innebär inte att man får, enligt arbetstidslagen, arbeta hur mycket som helst. Snittarbetstiden ska fortfarande vara 40 timmars vecka och arbetsgivaren är skyldig att föra övertidsjournal vare sig det är reglerad eller oreglerad arbetstid. När det gäller din lön bör du ligge i trkterna kring 35 000-45 000:-/mån.(+/-) beroende på uppdrag och erfarenhet.

Nina Malmström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.