Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Lön för projektledare

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:18


Fråga:

Kommer i höst att börja läsa ekonomprogrammet med intriktning på marknadsföring. Sedan en master med inriktning på business och design. Målet är att efter utbildning lyckas få ett projektledarjobb inom media/marknadsföring på något större företag. Finns det något ungeförligt svar på vilken lön man kan förvänta sig av en sådan tjänst?

Svar:

Innehållet i projektledaruppdraget varierar rätt kraftigt från ställe till ställe men ligger även budgetansvaret med i titeln och det handlar om en välrenumerad byrå, oavsett storlek, ligger lönerna kring 40 000-45 000:-/mån (+/-). Dock är du i början av din karriär så risken är stor att du får börja på en betydligt lägre lön under själva "prövotiden". Beroende på det aktuella arbetsställets lönepolitik, kunskapsnivå och förmåga att rättvist värdera sina anställda så är 25 000-35 000:-/mån. inte ett ovanligt erbjudande.

Nina Malmström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.