Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Lön för strategisk projektledare

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:18


Fråga:

Kommer från läkemedelsbranschen som Produktchef och skall nu lönteförhandla som strategisk projektledare på en större byrå. Tjänsten innebär att jag ansvarar för stora konton och utveckling av dessa. Vad är rimlig lön?

Svar:

Som "doktor" måste jag tillägga att det känns gott med läkemedelskunskap i vår fantastiska medievärld. Eftersom jag själv sysslar med att försöka "vaccinera" lönebildningen mot sjukt låga löner vill jag vara den förste att hälsa dig välkommen. Det kanske är så att man vill nyttja ditt kunnande från din tidigare anställning och sådana erfarenheter är svåra att värdera men kan ha ett skapligt värde i löneförhandlingsprocessen..... Tänk på det! Har du dessutom de rätta "projektledartakterna" bör du ligga kring 45- 50- 55 000:-. Det är som sagt svårt att värdera dina tidigare erfarenheters aktuella värde i din blivande anställning.

Nina Malmström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.