Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Lönenivå för produktionschef?

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:18


Fråga:

Jag undrar över lönenivå för produktionschef på en byrå med 15 anställda. Jag kommer att ha ekonomiskt ansvar och  personalansvar. Företaget består av en mediabyrå, en PR-byrå och den reklambyrå som jag skulle vara produktionschef på. Jag skulle även representera byrån i ledningsgruppen.

Svar:

Det var en välldans massa ansvar och cheferi som behövdes på detta ställe.... Inget illa menat med den "svarsinledningen" men jag blev förvirrad bara av att läsa om alla uppdrag du skulle få. Förutsatt att du inte lider av personlighetklyvning så bör du nog försöka ta reda på vad "byråchefen" ska syssla med så att ni inte springer i vägen för varandra i beslutsfattandet. Du behöver m.a.o. en något mer strukturerad arbetsbeskrivning. Det blir dock lite mellan tummen och pekfingret när det gäller mitt "lönesvar". Det ansvar du nu får torde ge teckning för ca 40 000-50 000:-/mån.

Nina Malmström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.