Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Marknadsförare inom kommunen

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:18


Fråga:

Jag arbetar för tillfället som projektledare inom marknadsföring och tjänar ca 30000. Har sökt ett jobb som marknadsförare inom kommunen. Jag har fått info om att jobbet innebär en lön på max 29000. Tror du att det finns förhandlingsutrymme? Hur funkar det inom kommunen? Jag vill verkligen inte gå ner i lön men vill verkligen ha jobbet. Har du något råd?

Svar:

Ett förhandlingsutrymme finns det altid, oavsett var man är anställd. Kan man motivera bl.a. ett meransvar eller en gedigen kunskap/erfarenhet går det nog att fylla på lönekuvertet med några kronor till. Det kan dock vara sant att bl.a. komunala anställningar har lite "tydligare" regelverk när det gäller precisa lönenivåer för olika anställningar. Oavsett om det handlar om myndiheter, kommuner, landsting, organisationer eller privata företag så behövs det även där nytänkande och uppgradering kompetensmässigt hela tiden. Vill man vara med och slåss om kompetensen som redan finns eller behöver anställas får man nog vara beredd att lätta lite på lädret om man inte vill halka efter när det gäller effektivitet och kvalitet. Är du rätt person för det nya uppdraget bör du med tiden kunna lyfta lönen i samma takt som du växer in i tjänsten och utvecklar organisationen. Klarar du av det rent privatekonomiskt och, som du säger, gärna vill ha jobbet råder jag dig att slå till... Förutsatt att den personliga utvecklingen inte halkar efter.

Nina Malmström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.