Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Minst 3 000 kronor mer i månaden är du helt klart värd

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:18


Fråga:

Minst 3 000 kronor mer i månaden är du helt klart värd

Jag jobbar på en starkt växande byrå i en medelstor stad. Jag är ensam copy som tar stort projektledaransvar. Flera konkurrenter har dragit i mig, men jag vill stanna. Då jag inte har någon kollega att jämföra lön med undrar jag vad som är rimligt, och vad kan jag begära mer i löneförmåner? Jag tjänar 25 000, är 36 år och har gått Berghs copy på distans.

Svar:

Du sitter tydligen i vad jag kallar en ”guldsits”. Du är efterfrågad av konkurrenter och har stort värde på företaget. Om konkurrenterna gett dig några konkreta förslag på lön och förmåner har du redan nu ett underlag för en ”önskelista”. Därefter tar du dig ett snack med din arbetsgivare och frågar vad som är möjligt för dem att erbjuda dig. Sedan får du konferera med dig själv och värdera din nuvarande situation i förhållande till vad konkurrenterna erbjuder. Utöver lön och trivsel, som alltid är viktigaste parametrarna, kan du fylla på med  pensionsavtal och förmånligare semestervillkor.
Du bör kunna lyfta minst 3 000 till per månad … Lågt räknat förutsatt att du har uppfattat din situation korrekt.

Nina Malmström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.