Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

MMS efter Facebooks tabbe: ”Förtroendet för onlinevideo står på spel”

Publicerad: 26 september 2016, 13:12

Facebooks Instant articles.

Foto: Pressbild

I två års tid levererade Facebook felaktiga siffor om videotittandet till annonsörerna. Avslöjandet visar på behovet av en gemensam valuta, skriver Magnus Anshelm, vd på MMS.


Ämnen i artikeln:

Magnus AnshelmFacebookMMSOnlinevideo

I en artikel i Wall Street Journal den 22 september avslöjas att Facebook under två års tid "räknat fel" på hur länge användarna har tittat på rörligt material. Facebook har överskattat den genomsnittliga tiden som användarna ser på videos med mellan 60 och 80 procent.

Detta sätter fokus på ett av de största problemen på reklammarknaden idag. Nämligen att inga oberoende parter har någon som helst insyn i Facebooks och vissa andra aktörers mätmetoder.

Med detta räknefel har förtroendet för deras och andra mediebolags egna siffror naggats ytterligare i kanten. Det finns stora risker för annonsörer som tvingas förlita sig på räckviddssiffror utan transparens i mätmetoderna.

Behovet av att branschen samlas kring en gemensam och transparent valuta för rörlig bild är uppenbart. Förtroendet för online video som reklamkanal står på spel. MMS vill därför ta tillfället i akt att återigen bjuda in Facebook och de andra mediebolagen som ännu inte deltar till branschens samarbete för en transparent och oberoende valuta.

Välkomna ombord, för mediebranschens bästa.

Magnus Anshelm
Vd på MMS

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.