Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

När måste arbetsgivaren säga upp en provanställd för att undvika att anställningen förvandlas till en tillsvidareanställning?

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:18


Fråga:

Exakt när måste arbetsgivaren senast säga upp en provanställd för att undvika att anställningen förvandlas till en tillsvidareanställning? Är det en månad, 14 dagar eller dagen före datumet för sex månader? Eller annat?

Svar:

Finns det kollektivavtal på företaget regleras provanställningen där. Saknas det däremot kollektivavtal gäller följande. Är du medlem i ett fackförbund ska arbetsgivaren, 2 veckor innan provanställningens upphörande, kontakta ditt fack. Detta gäller även om man vill häva provanställningen innan det utsatta slutdatumet. Lagen menar att arbetsgivaren ska kalla till överläggning vid princip alla former av anställningars upphörande. Saknar du däremot ett fackligt medlemskap blir det genast lite svårare. Ser man till själva skrivningen i lagen är det sista anställningsdagen för provanställninen som är det senaste datumet men läsar man eftertexten så är det praxis att kalla på den anställdes fackförbund...... Förutsatt att den anställde vill det.

Nina Malmström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.