måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Nej till ett stort mischmasch under marknadsförbundets ledning

Publicerad: 11 februari 2019, 15:28

Harald Ullman, vd på Ullman PR, förkastar Francesca O'Brien Apelgrens förslag om att slå ihop alla branschorganisationer då han anser att pr-branschen i princip har obefintliga gemensamma intressen med exempelvis annonsörerna.

Ämnen i artikeln:

Harald UllmanUllman PR

Den i och för sig förträffliga vd:n Francesa O'Brien Apelgren VD på Sveriges
marknadsförbund vill slå ihop slå ihop alla branschens intresseorganisationer. Förslaget är dock ingenting hon har förankrat i förbundets styrelse. Och inte heller i vår branschorganisation. Förslaget är illa genomtänkt. Marknadsförbundets problem kan inte lösas av oss i alla andra väldigt olika organisationer. Marknadsförbundet har kanske överlevt sig själv?

Om man blandar rött, blått, gult och alla färger så blir det bara grått och ointressant. Något som Sandra Kastås som både är konstnär och ordförande i vår branschförening, väl känner till. Och det gäller i synnerhet en sådan här ny större organsation. Vi i PR-branschen har närmast obefintliga gemensamma intressen med t.ex. annonsörsföreningen. Vår organisation, Svenska PR-företagen har nu klivit ur sitt babystadium och håller på att bli vuxen och relevant för oss mindre byråer. De tar upp just våra intressen till skillnad från Marknadsföreningen eller Sveriges annonsörer. Något stort mischmasch behöver vi inte.

Harald Ullman, vd Ullman PR.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev