Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

På väldigt förekommen anledning

Publicerad: 12 mars 2020, 09:29

Inhousebloggens Magnus Engström tipsar om alternativ till kontoret med anledning av det nya coronaviruset och restriktionerna som medföljer.


Ämnen i artikeln:

Coronaviruset

Som vi berättat tidigare jobbar fler och fler inhouse-byråer med virtuella team för att få en större marknad att söka talang på – samtidigt som man kan locka med ett flexibelt sätt att jobba.

(Bland annat berättade PWC om sin modell för detta på förra årets ANA Inhouse Conference vilket du kan läsa mer om här)

Självklart finns det utmaningar med att leda team som inte sitter tillsammans, men ofta fungerar det väldigt bra. De största problemen är sällan att folk inte jobbar, utan att man jobbar för mycket – eftersom gränsen mellan arbetsliv och fritid blir suddigare. Behöver man ses funkar Zoom eller Google Meet alldeles utmärkt, dessutom sparar man tid på att slippa ta sig till mötet.

Visst, det kanske inte passar alla. Men ibland är det trots allt rätt bra om medarbetare har möjlighet att jobba hemifrån. Till exempel om någon har tillbringat sportlovet med skidåkning i Lombardiet. Det kan ju om inte annat vara ett bra tillfälle för att testa.

Därför tänkte vi passa på att tipsa om att Google nu, som av en händelse, valt att göra premiumfunktionerna i Hangouts Meet tillgängliga för alla fram till den 1 juli för att hjälpa företag och skolor att fortsätta ses, även om man inte kan vara i samma rum.

Magnus Engström

Ämnen i artikeln:

Coronaviruset

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.