Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Passande lön för medieproducent

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:19


Fråga:

Jag är 28 år, nyutexad medieproducent, kand., samt 2 års fristående kurser utöver det. Jag har varit provanställd ett halvår med endast 17 500 i lön pga olika omständigheter - företagskultur, företagets framtid mm. Nu ska jag fastanställas och förhandla upp(!) lönen. Vad är rimligt. Själv tycker jag att 25 000 är en skälig lön.

Tack på förhand!

Svar:

Återigen en titel som bereder väg för spekulationer... "Medieproducent". Personligen klassar jag din titel som en rubrik för en hel del uppdrag i vår titelsjuka värld men med tanke på den låga lönenivån (17 500) har du säkert rätt i att det fattas ett gäng tusenlappar i lönekuvertet. Självklart ska man  ta hänsyn till företagets framtid men det finns gränser. Eftersom du själv har en idé (25 000:-/mån) har du säkerligen ett bra motiv för dena lönenivå men hur det passar ihop med företagets kultur och framtid...? Vad vet jag?! Frågan kvarstår dock om företagets framtid passar i hop med din förväntade framtid gällande lön och utveckling.

Nina Malmström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.