Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Passande lön och titel

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:19


Fråga:

Är 41 år och utbildad marknadsekonom med inriktning affärsutveckling. Har läst en del på Berghs både vad gäller affärstuveckling, presentationsteknink, argumentationskurs etc.

Jobbar sedan ett år tillbaka på en av marknadens största patent- och varumärkesbyrå  som marknadskoordinator. Marknadschefen kommer att sluta och jag kommer att ta över allt ansvar på marknad inom marknad och information men kommer inte att tituleras som marknadschef. Jag har en lön på 35 000/mån idag. Hur mycket kan jag kräva att få i löneökning och vilken titel borde jag ha? Tack för ett snabbt svar.

Svar:

Eftersom dina ansvarsområden har utökats ska, enligt min mening, lönen göra detsamma. Beroende på hur mycket mer ansvar du fått kan en rimlig lön ligga kring 40 000.-/mån. Blir dock lite förvånad över varför du inte får ärva titeln från den tidigare marknadschefen...?!

Nina Malmström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.