söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Pr-strategens öppna brev till hockeybasen: "En offentlig ursäkt är på sin plats"

Publicerad: 15 augusti 2019, 07:55

Ronny Olovsson (th.) till Tommy Boustedt: "Som PR-strateg skulle jag säga att du gör bort dig i flera steg enligt PR-handbokens grundkurs"

Samtliga spelare bojkottar spel i Damkronorna för att få bättre ekonomiska villkor. Resumé publicerar nu ett öppet brev från Vinters pr-strateg Ronny Olovsson till hockeyförbundets generalsekreterare Tommy Boustedt.


Hej Tommy Boustedt.

Vi känner inte varandra, men min bild av dig via medierna genom åren har gett bilden av en klok och balanserad person. När jag hörde dig i P1 på onsdagseftermiddagen då damspelarnas bojkott av landslaget blivit känd blev jag... illa berörd. Jag skrev spontant på Facebook att jag blev "lite äcklad".

Att vara så "förvånad" och "ovetande" och med en axelryckning säga att herrar och damer får ju samma villkor, lite "vad är problemet", är ju att göra sig dummare än nödvändigt.

Att ni ger dollarmiljonärer från NHL noll i ersättning grinar nog ingen för, men damspelare som måste vara tjänstlediga från vanliga jobb för att delta förlorar naturligtvis inkomst om de ska ansluta till landslaget. Det förstår du självklart. Och ska vi prata samma villkor borde förbundet nog anstränga sig för att hitta fler sätt att balansera upp den i dag ojämlika elitidrotten.

Sedan har man kritiserat bemötandet från "gubbarna i förbundet"... Lyssna gärna själv på hur du kommenterar det hela i P1.

43 landslagsspelare har alltså utlyst en bojkott. Du verkar inte ta in någon slags allvar i detta. Du tramsar om att dina barn tycker att du klär dig gubbigt... Dessutom minns vi andra konflikten mellan spelarna och Leif Boork som kulminerade i att bland annat Emma Eliasson blev utesluten.

Hela din framtoning visar att du inte tar detta på allvar. Att det nog är lite löjligt alltihop.
Som PR-strateg skulle jag säga att du gör bort dig i flera steg enligt PR-handbokens grundkurs...

• Om något allvarligt hänt, visa empati. Att 43 av de bästa bojkottar borde nog anses allvarligt. De är nog dessutom besvikna/upprörda över något som dom själva anser vara just allvarligt, annars skulle de knappast vara 43 som gjorde detta.

• Visa att du naturligtvis så fort du kan vill lösa problemet. Säg att ni självklart ska prata med spelarna så fort som möjligt för att reda ut detta.

• Visa på ödmjukhet. Att det självklart är mycket olyckligt att ni hamnat i det här läget och att ni självkritiskt ska granska vad som gått fel och lära av det som hänt.

Nu gjorde du inget av detta.

Då tycker jag en offentlig ursäkt är på sin plats... du kan skylla på att du blev lite överrumplad... Gå sedan steg 1, 2 och 3.

Ingen av oss utanför detta tror ju för en sekund att du låtit lika road och obekymrad om herrarnas 43 bästa hade utlyst bojkott offentligt.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev