Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Rimlig lön för 50-årig allt-i-allo?

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:19


Fråga:

Jag arbetar på en liten reklambyrå med olika uppdrag av mycket varierande slag. Jag är redaktör/journalist/fotograf/layoutare för en samhällsinfotidning 4 nr per år, skriver copy och text för reklam och info av olika slag, arbetar som grafisk formgivare/originalare och har dessutom
IT-ansvar för den grafiska delen.Jag har dessutom ansvar för kundkontakter och "frontar" för byrån i många sammanhang. Är snart 50, har 25 års erfarenhet både som anställd och som egen. Byrån är liten i en liten stad i öresundsregionen. Vad är en rimlig lön?

Svar:

Är man anställd på en mindre byrå brukar det  vara så att uppdragen varierar men i ditt fall slår du nog rekord.Det låter lite knepigt att hålla isär alla uppgifterna men klarar du av dem så är du nog rätt oumbärlig för firman... Förutsatt att ledningen håller med dig om din beskrivning. En "prislapp" på dig blir dock lika otydlig som ditt egentliga ansvarsområde men en "slitvarg" som du kan tjäna allt ifrån 25 000- 40 000 :- /mån.....Och mer där till.

Nina Malmström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.