Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Rimlig lön för en "allt-i-allo"

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:19


Fråga:

Jag tycker att du har svarat mycket bra på olika typer av lönefrågor, det känns som om du har bra koll på detta. Hoppas att du kan hjälpa mig att få lite koll på var jag borde ligga i lön. Jag har arbetat på samma företag i 10 år. De första åren mest med bokföring, men under åren har det blivit mer och mer åt marknadshållet. Jag ansvarar för webbsidan för en medelstor butikskedja, vilket innebär att jag ansvarar för innehållet, och tar hjälp av journalister för att innehållet skall bli så korrekt och inspirerande som möjligt. Är även med i upphandlingen av en ny plattform. Jag är beställare och aktiv i utvecklingsarbetet av våra marknadsföringsprogram. Jag är kontaktperson i samarbetet med en Pr-byrå och tar tillsammans med ytterligare en person fram sortiment och bildmaterial som journalister kan tänkas användas sig av. Jag svarar på alla e-mail som kommer till vår info-mailadress. För tillfället arbetar jag fortfarande med bokföringsbiten, men nu endast några timmar per månad och det lutar åt att jag helt skall släppa det. Min nuvarande lön som är ca 25.000:- per månad är baserad på ekonomitjänsten, som jag tidigare hade, och nu behöver jag hjälp med lönekravet då en löneförhandling börjar närma sig.

Tack för hjälpen!

Svar:

Jag får en känsla av att ditt ansvarsområde vuxit en hel del sen du började för tio år sedan men din "uppdragsbeskrivning" gör mig dock lite förvirrad då du verkar ha titeln "allt-i-allo". Beroende på hur din löneutveckling varit de senaste åren kan 2000-5000:-/mån. vara ett skäligt påslag men då förutsätter jag att du också har en bra pensionsuppgörelse/avtalspension. Allt handlar förstås om "hur pass bra kort hu har på handen" när det är dags för ditt lönesnack. Varje tusenlapp du vill ha i påslag kräver sitt motiv.... Se till att samla på dig några "värdefulla" motiv innnan du nämner din nya "prislapp".

Nina Malmström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.