Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Rimlig lön för receptionist med ändrad roll?

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:19


Fråga:

Hej!

Jag jobbar som receptiopnist sedan ett och ett halvt år på en reklambyrå i Stockholm med 16 anställda. Sedan 6 månader tillbaka gör jag även det dagliga arbetet med ekonomin samt sköter löneadministrationen. Jag har gått kurs i löneadminitration samt läst företagsekonomi A & B på Södertörns högskola.

Idag har jag 17 000 kr (samma lön som när jag började 2007 som
receptionist) i månaden och känner att det är alldelles för lite med tanke på hur mycket min roll på företaget har förändrats ansvarsmässigt.

Vad tycker du är en rimlig lön för mig? Jag är 23 år omtyckt av chef och kollegor. Vi har ingen komp- övertidsersättning eller ngn form av bonus.

Svar:

När man jobbar som receptionist, sköter löneadm. och den dagliga ekonomin är 17 000:-/mån. en suverän lön.... om du också har till uppgift att hålla nere löneläget på företaget. Med det tunga ansvaret som du fått i knät är det på sin plats med en rejäl justering ..... Uppåt! Trots att du är rätt ung så har du ändå fått ett ansvar som borde generera en si så där 3000-6000:- i påslag..... Till att börja med. Du borde ha ett mycket gott förhandlingsläge då du fått ett mycket större ansvar sen du anställdes!! Arbetsgivare som har lärt sig att belöna personal som utvecklas och tar ansvar brukar klara sig längst!

Nina Malmström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.