Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Rimligt löneläge för kundansvarig projektledare?

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:19


Fråga:

Jag jobbar idag som kundansvarig projektledare på en stor mediebyrå där jag snart varit ett år. Har en magisterexamen i ekonomi med inriktning mot marknadsföring och har jobbat totalt 2,5 år efter min examen. Är 28 år. Vad är ett rimligt löneläge för mig i detta sammanhang?

Tacksam för all sorts indikation i ditt svar! Tack!

Svar:

Är du "provisionslös" i din anställning torde allt ifrån 30 000:-/ (+/-) och uppåt vara rimligt för dina insatser. Jag har dock ingen vetskap om huruvida man definierar projektledartiteln på ditt arbetsställe. Det finns projektledare som "slavar" för långt sämre löner, men i dessa fall har bland annat budgetansvaret försvunnit ur titeln och då är "titelinflationen" ett faktum. Är du däremot en projektledare med lite längre erfarenhet och ett tydligt budgetansvar får du lägga på ett gäng tusenlappar till på ovanstående "löneidé". Har du provisionsbaserad lön blir det omöjligt för mig att svara då jag inte vet vare sig procentsats eller dina förutsättningar att påverka utfallet.

Nina Malmström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.