Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Svar till Komm angående mångfalden: ”Våga leda i stället för att lägga ansvaret på andra”

Publicerad: 12 februari 2020, 13:56

”Ansvaret ligger hos alla i en beslutsfattande position, och en stor majoritet av dem är fortfarande vita” skriver art directorn Thomas Nguyen i ett svar till Linda Nilsson på Komm med anledning av bristen på mångfald i reklamtävlingarnas jurygrupper.


Ämnen i artikeln:

MångfaldKOMM

Du säger att du ”…vill uppmana alla i vår bransch som aktivt jobbar med mångfaldsfrågan att uppmuntra sina talanger att söka Kycklingstipendiet.” Ansvaret att öka mångfalden ligger inte enbart hos de som själva väljer att arbeta med mångfaldsfrågan på sina arbetsplatser eller på nätverk som All of Us. Ansvaret ligger hos alla som sitter i en beslutsfattande position, och en stor majoritet av dem är i dag fortfarande vita.

LÄS MER: Lyft talangerna – så kan alla i branschen bidra till en bättre mångfald

Vi har nu fått kommentarer från dig och Hedvig Hagwall Bruckner om hur Guldägget ”aktivt” och ”engagerat” arbetar för ökad mångfald i Guldäggsjuryn, samtidigt som du ägnar halva din artikel åt att lyfta Kycklingstipendiet och vad byråerna kan göra. Vi förstår så klart att det är ett långsiktigt arbete, men ni måste förstå att det är frustrerande när det finns så lite transparens i hur Komm jobbar med mångfaldsfrågan samtidigt som ansvaret gång på gång skjuts till byråerna och skolorna att fixa mångfaldsfrågan.

LÄS MER: Problem med mångfald i jurygrupper, se hit

På Komm:s hemsida står det att ”Som medlemsorganisation och opinionsbildare driver vi frågor för hela kommunikationsbranschen.” Komm som organisation har varje år möjligheten att gå i bräschen och leda debatten för hela branschen i mångfaldsfrågan. Våga leda i stället för att lägga ansvaret på annat håll.

LÄS MER: Om mångfald och guldäggsjuryn 2020

All of Us presenterade en lista på 43 personer som fyller de två krav ni har för att sitta i Guldäggsjuryn. Jag hoppas verkligen att mångfalden ser bättre ut nästa år med det verktyg ni fått. De har gjort sitt jobb, dags för Komm att göra sitt.

Thomas Nguyen, art director.

Ämnen i artikeln:

MångfaldKOMM

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.