Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

”Teknikutvecklingen driver den digitala kommunikationen”

Publicerad: 6 oktober 2015, 07:53

Just nu pågår AdForum World-wide Summit i New York.

Foto: Colourbox.

Drygt 40 byråvalskonsulter deltar i en veckas möten kring den framtida reklamen på AdForum World-wide Summit New York. Här kommer några insikter från de möten som hände under måndagen, signerat Bobo Seifert.


Ämnen i artikeln:

Engage MarketingByråval

I det första mötet med Mark Read, Global CEO Wunderman, framkom att teknikutvecklingen också driver utveckling av den framtida digitala kommunikationen. Inom Wunderman delar man idag in företagets olika funktioner kring tre huvudsakliga divisioner. Business minds, Creative och Data Scientists. Naturligtvis växer dataforskningsavdelningen snabbast och där finns också det tjänster som kunderna mest efterfrågar.

Med Andrew Robertson, CEO för BBDO Worldwide, diskuterade vi hur kunskapen kring hur vår hjärna fungerar. Den kommer att göra reklamen mer attraktiv och därmed också mer effektiv. Under de senaste åren har BBDO investerat in denna kunskap och överfört den till hur man skapar reklam och kommunikation i stort. Några bra exempel är kommunikationen för Pedigree, Guinness, Smart och KFC.

Alla vet ju att våra känslor ofta styr vårt val av tjänster och produkter men nu börjar man förstå hur man men hjälp av kunskapen kring vår hjärna kan få oss att reagera mer spontant och direkt på information vare sig den sker digitalt, viralt eller via traditionell form av kommunikation. Lite skrämmande och lite som i "Fahrenheit 451" men en realitet i dagens kommunikationsklimat.

Av Jack Meyrs från BizNet, som framförallt jobbar med framtidens mediebyråklimat, framgick det helt klart att den moderna mediebyrån måste jobba mycket mer med idéer än med att sänka kostnaderna för själva införandet om man vill överleva de kommande fem åren.

Från Brooklyn – Big Spaceship, som är det närmaste man kan komma F&B när det gäller principer för hur en byrå ska drivas, kom deras engagemang i Seoul och Samsung att framstå som den naturligaste expansionen av en byrå man kan tänka sig. De har ett sex personer stort kontor där alla till en början inte pratade koreanska, egentligen inte var anställda i Korea och där man absolut inte skapade reklam för Samsung i Korea. Men helt naturligt i en värld där allt man gör är globalt och där man just därför måste ha medarbetare på plats för att kontinuerligt kommunicera idéer med sin kund.

Bobo Seifert
Partner, Engage Marketing

Ämnen i artikeln:

Engage MarketingByråval

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.