Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Tips inför löneförhandling

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:19


Fråga:

Jag håller som bäst på att löneförhandla med min arbetsgivare och undrar därför var du tycker att jag ska lägga mig och vilken nivå jag inte rimligen bör krypa under. Har erfarenhet från en rad olika branscher men har inte tidigare förhandlat lön inom myndighetsvärlden och behöver därför dina goda råd.

Jag arbetar som press- och informationsansvarig på en statlig myndighet. Mitt ansvarsområde inbegriper pressarbete, strategisk kommunikation, webbredaktör/ansvarig, varumärkesfrågor, textproduktion för trycksaker/webb, idégenerering för 100-talet projekt årligen.

Jag ansvarar för samtliga delar från strategi till genomförande och intern samordning. Tjänsten är en stabsfunktion och motsvarar en tidigare infochefstjänst som tagits bort vid en omorganisation.

Jag har drygt 10 års erfarenhet från olika branscher inom strategisk kommunikation med fokus på PR och marknadskommunikation.

Svar:

Du skriver att du har, en si så där, sjuttioelva arbetsuppgifter och som slutkläm lägger till att det handlar om hundratals projekt.... Sköter du myndigheten själv eller?! Om "informationschef" är en klart jämförbar titel pratar vi om ett lönespann på ca 40 000-60 000 :-/mån. Jag får dock inte känslan av att det handlar om en chefsposition med ett medföljande personalansvar så jag skulle vilja reducera spannet en aning. 35 000-45 000:- /mån. tror jag kan vara en mer rimlig nivå.

Nina Malmström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.