Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Tips på fackförbund till mina anställda?

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:19


Fråga:

Som arbetsgivare försöker jag förtvivlat lista ut vilket fackförbund mina anställda ska rekommenderas om dom vill gå med i facket. Vi är ett produktionsbolag inom Web och Film och jag kan faktiskt inte hitta ett vettigt svar i denna djungel... Har du nåt bra svar till mig?

Svar:

Risken finns att man blir lite jävig, inte jävlig, när jag får en fråga av den här kalibern. Som ombudsman på Grafiska Fackförbundet Mediafacket kan jag varmt rekomendera min uppdragsgivare. De arbetsgivare jag känner till och umgås med föredrar att ha ett och samma fack att förhandla med. Det uppstår lätt en förvirring när 30 anställda är medlemmar i nästan lika många fackförbund. Som arbetsgivare är du skyldig att kalla samtliga fack som dina anställda tillhör då du exempelvis vill förhandla om något. Om du vill kan jag sända över ett kollektivavtal som är avsett för information och medieproduktion så får du själv se om GF-Mediafacket är det fack som hör hemma i din och dina anställdas sfär. Hör av dig till mig om du är intresserad..?!

Nina Malmström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.