Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Typiska lönen för en juniorkonsult på en PR-byrå?

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:19


Fråga:

Vad är den typiska lönen för en juniorkonsult i en PR-byrå? Jag tar min examen i januari och har två praktikperioder bakom mig (Regeringskansliet och PR-byrå). Det handlar om en vikariatanställning.

Svar:

Det är nog första gången jag får en fråga om "typiska" löner.... Jag får en bild av dig som ganska färsk och utan skarp erfarenhet på området. Det är dock inte detsamma som att du saknar kunskap och förmåga men förhandlingsläget kanske är något reducerat. En annan detalj som har stor inverkan på lönenivån är också arbetsställets storlek och dignitet på marknaden. Beroende på hur, förhoppningsvis, din nye arbetsgivare ser på juniorkonsult-rollen bör 30 000-35 000:-/mån. vara en nivå att utgå ifrån. Det finns säkerligen de, i liknande situation, som lyfter mer än så men eftersom jag är lite osäker på innehållet i din nya roll törs jag inte gå högre i min rekomendation.

Nina Malmström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.