Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Usch för nej-sägare!

Publicerad: 10 januari 2022, 08:53

Överdriven planering är också en form av motstånd, skriver Resumés bloggare Johanna Lindskog Lindell. Ängslighet, och att säga nej, det är trist.


Nej-sägarna är de personerna som alltid ser ett halvtomt glas, de som aldrig ser lösningar och bemöter nya idéer med negativitet och skepticism. Märkligt nog verkar många lyssna mer till den som ser kriser och problem i allt, än den personen som ser lösningar. Men det kanske inte är så konstigt. Nya oprövade idéer gör kanske många nervösa. Att luta sig mot en nejsägare kan för stunden skapa en känsla av trygghet. Man slipper sticka ut hakan och ta jobbiga beslut. Att ta snabba okonventionella beslut är ju det som är roliga enligt mig!

En sak som jag har lärt mig genom åren är att de som alltid säger nej också de som alltid har en komplicerad pr-plan. En plan som aldrig blir färdig eller är alldeles för luddig. Kom ihåg att överdriven planering också är en form av motstånd. De vill helst inte hitta lösningar på problem då de gillar mer att gnälla. Det är ett heltidsjobb att vara en gnällspik!.

Att agera är så mycket viktigare än den perfekta planen. Planer förändras, det vet alla. Justera din plan allt eftersom förutsättningarna förändras. Då håller du dig på banan. Så länge du vet vad du vill åstadkomma, kommer du att arbeta i rätt riktning.

Ängslighet är verkligen något som får mig att rysa! Det betyder att allt kan sättas på paushyllan och ingenting blir till ett läge att göra det nu. Att planera för det okända är utmanande, men det betyder också möjligheter för de bolag som är beredda att omfamna dessa. Precis som världen ändrar sitt beteende, måste också företagen göra det.

Johanna Lindskog Lindell
johanna.lindskog@lindell.org

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.