Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Vad är det som gäller avseende uppsägning vid projektanställning?

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:19


Fråga:

Vad är det som gäller avseende uppsägning vid projektanställning? Jag har ett års projektanställning och nu vill arbetsgivaren att jag slutar pga olika problem som uppstått mellan mig och projektledaren. Gäller LAS uppsägningsregler då? Jag har hunnit arbeta nästan två månader hitintills.

Svar:

Ännu en fråga av den mer svårbesvarade kalibern. Beroende på om det finns kollektivavtal på företaget eller inte ser svaren lite olika ut och en annan viktig parameter är hur själva anställningskontraktet är skrivet. Står det exempelvis att du är anställd från ett datum till ett annat men dock till och med längst till.... Är det inte svårt att säga upp ett "visstidskontrakt". Dock ska det finnas en ömsesidig uppsägningstid nedpräntat på pappret. Saknas det där lilla tilläget om "dock längst till och med" skulle jag driva det som om företaget har kontrakterat dig för hela tiden och är skyldig dig lön för hela året, vare sig de vill ha kvar dig eller ej. Du bör dock kontakta ditt fackförbund för rådgivning. De ska tillse att en ombudsman företräder dig i ärendet.

Nina Malmström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.