Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Vad gäller för uppsägning vid projektanställning?

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:19


Fråga:

Har en projektanställning som löper till 1 mars -09, Mina arbetsuppgifter avviker inte från ordinarie personal, endast mitt anställningsbevis. Nu i dåliga tider vill dom säga upp oss som har projektanställning vi är 6-7 stycken, det är vi som har börjat i företaget sist. Har jobbat i 13 månader.  Vad gäller för uppsägning vid projektanställning? Tacksam för svar!

Svar:

En projektanställning är enligt lagen detsamma som visstidsanställning. Ett anställningskontrakt gällande en visstidsanställning ska innehålla både start och slutdatum för anställningen. Står det att slutdatumet är, i ditt fall, 1.a mars 2009 har du anställning fram till detta datum förutsatt att det inte finns några små otäcka  textrader som säger exempelvis "dock till och med längst till", iditt fall 1/3, eller ömsesidig uppsägningstid är..... Finns det endast ett start/slutdatum är företaget skyldig att behålla dig som anställd till det skriftliga slutdatumet, alternativt ersätta dig för de antal månader som är kvar efter den dagen du går ifrån arbetsstället. Anställda och arbetsgivare har på tok för lite kunskap kring regelverken som rör anställningar/uppsägningar. Det finns dock arbetsgivarorganisationer och fackförbund som har god kunskap inom  detta område. Min personliga åsikt är att både arbetsgivare och arbetstagare bör organisera sig då regelverken har en benägenhet att förändra sig med tiden. Avsteg från dessa regelverk/lagar kan bli ytterst kostsamma. Är du medlem i ett fack bör du be ditt ombud ta en titt på ärendet.

Nina Malmström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.