Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Vad gäller vid lönebidrag?

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:19


Fråga:

Om det är en person med lönebidrag som arbetar och gör det på ett fullgott sätt kan inte då han eller hon få en fast anställning utan endast en tidsbegränsad anställning?

Svar:

Om en arbetsgivare får "lönebidrag" för en anställd innebär inte det att den anställde automatiskt har en visstidsanställning. En person som företaget erhåller lönebidrag för ska behandlas lika vid ansällningsförfarandet som alla andra, d.v.s att personen likväl kan bli exempelvis visstid eller tillsvidareanställd. Lönebidraget betalas ut för att våra kompisar med någon form av bl.a. funktionshinder ska få en möjlighet att komma ut på arbetsmarknaden. Lönebidraget betalas ut av arbetsförmedlingen under en längre tid men omprövas varje år för att inte våra välinvesterade skattepengar skall missbrukas. Det finns tyvärr fall där, precis som du utrycker det i din fråga, den anställde mer än väl klarar av att fullgöra uppdraget men när inte längre bidraget betalas ut till arbetsgivaren så upphör anställningen för den samme. Nu kan det vara så att arbetsgivaren istället får "anställningsstöd" för personen ifråga och då handlar det om helt andra kriterier. Det är nämligen vanligt, tyvärr, att folk blandar ihop de olika ekonomiska stöden till arbetsgivarna.

Nina Malmström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.