Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Vad har jag för plats? Reklamtecknare i 30 år

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:19


Fråga:

Jag har varit reklamtecknare (AD Originalare) i 30 årmen får det allt svårare då deras söner tar över firmorna och annonsbyråerna. Det verkar hänsysnlösa på vad vi äldre kan prestera, och vi lider uttav all dålig rent grafiskt utformade kampanjer. Jag tror att det är det enda yrket i världen då det är negativt med erfarenhet och kunskap... det är min illustrativa del som de inte kan slå ner på och som jag överlevt krisen. 64 år och kreativare mer någonsin förr. Vad har jag plats? Kan du ge svar på den frågan?

Svar:

Våran bransch innehåller till 99% åsikter om varandras kreationer och frågan om vad som är bra eller dåligt skulle jag inte ens drömma om att våga avgöra. Det finns i princip lika många stilriktningar som det finns illustratörer och när jag på vissa sammankomster lyfter frågan om vad som är bl.a. typografiskt rätt eller ej så startar en diskussion som kan hålla på i dagar..... Om ingen slagit ihjäl någon innan vill säga. I takt med att generationer och trender förändras kommer det också nya stilriktningar. Du som har en sån genuin bakrund/erfarenhet har säkert massor att lära ut.... Glöm dock inte bort att ta in lite nytt också utan att för den sakens skull förlora din "konstnärssjäl" bland alla nymodigheter. Vill du lyfta dina frågor och funderingar ett par nivåer till bör du kontakta Svenska Tecknare. (www.svenskatecknare.se)

Nina Malmström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.