Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Vad kan jag begära vid min löneförhandling?

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:19


Fråga:

Jag har en tjänst på ett större företag som marknadsassistent. Jag jobbar    mest som inhouse-AD, ansvarar för trycksaker som: produktkataloger,   foldrar,    broschyrer, expomaterial, affischer mm.   Större kampanjer tar vi in hjälp av reklambyråer.

Jag projektleder vår webbsida och har med hjälp av en reklambyrå tagit fram    vår nya webbsida. Jag styr innehåll, form och uppdateringar, felsökningar.

Fotograf är jag oxå och fotar regelbundet bilder som vi använder i webb och    tryck. Illustrationer gör jag till webb och tryck.

Min lön är i dag 23000:-, 5 v. semester, inga förmåner som pension eller    annan försäkring men jag har övertidsersättning.

När jag började för 1,5 år sedan var min tjänst mer marknadsassistent och    säljstöd än Inhous-AD.

Jag har tidigare frilansat med de arbeten jag utför i dag och jobbat på    reklambyrå. Innan det studerade jag i 6 år både konst, foto, grafisk    design,    webb samt marknadsföring.

Vad kan jag begära vid min löneförhandling tycker du?

Svar:

Försök att betona din utvecklig på företaget, vid förhandlingstillfället,    från när du började till och med idag. Du har en hel del strängar på din    lyra som företaget uppenbarligen drar stor nytta utav.... Var inte rädd för    att dryfta dessa också. Dina 23 000/mån. borde, åtminstone, förbättras med    ca. 3 000-5000:-/mån. Väldigt många som ringer/mejlar mig är i detta samtal    inte så blyga för att berätta om sina fantastiska egenskaper och    arbetsinsatser. När de sen ska ta det där "samtalet" med arbetsgivaren    tenderar en hel del att försvinna från den där "tusan-vad-bra jag-är   
listan". Skriv gärna upp alla dina personliga förbättringar och egenskaper    på en komihåglapp så att du inte glömmer bort något.

Emmeli Prevorsek

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.