Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Vad skulle en rimlig månadslön kunna vara?

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:19


Fråga:

VD-rollen innebär som bekant både ett större ansvar och sämre    anställningstrygghet än ett "normalt" chefsjobb.    Om man skulle gå från att vara marknadschef med 8 anställda och   budgetansvar för 15 Mkr och tjäna 50 000/månad till att bli VD i ett    företag med 8 anställda och en omsättning på 15 Mkr: Vad skulle en rimlig    månadslön kunna vara enligt din bedömning?

Svar:

Att en VD skulle få sämre anställningstrygghet behöver inte vara hugget i    sten, det är en förhandlingsfråga som bör vara avklarad när man skriver på    sitt anställningskontrakt. En VD i dagsläget kan tjäna    40 000-70 000:-/mån. (jämförbar personalstyrka) men mycket hänger på hur   
det specifika företaget har utformat rollen. Preis som i resten av alla    titulerade yrkesroller går det inflation i VD-tituleringarna och mycket är    avhängt på hur mycket ägarna lägger sig i det ansvarsfulla arbete man    förväntas utföra. Det är viktigt att markera hur just du vill driva   organisationen/företaget vidare och var tydlig med att det är du som vill    ta och ska ha ansvaret. Det är inte helt ovanligt att mindre företag, med    en eller flera ägare, bestämmer hur VD-rollen ska skötas...... Dag för dag.

Emmeli Prevorsek

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.