Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Var inte rädd, Anders Ericson!

Publicerad: 4 juli 2014, 09:07

Tommy Björk på Lungcancerförbundet Stödet.

På Resume.se i onsdags uttryckte Anders Ericson, vd på Sveriges Annonsörer, farhågor för införandet av standardiserade neutrala cigarettpaket. Han kände oro för att "den väl fungerande immaterialrätten". Nu får han svar på tal av Tommy Björk, ordförande på Lungcancerförbundet Stödet.


Jag har respekt för att Anders Ericson ser om sitt hus och oroar sig för sitt levebröd. Men räkna inte med att det går att försvara tobaksindustrin hur länge som helst.  

Vi talar om bolag som marknadsför en produkt mot ungdomar. Produkten kommer att försämra ungdomarnas hälsa och förkorta deras liv. Den kommer dessutom att förstöra ekonomin för många av dem.  De försöker med näbbar och klor motarbeta alla försök att hindra den här verksamheten. Med hjälp av sina enorma resurser för marknadsföring.

Så jag tycker inte du ska vara rädd Anders Ericson utan modig. Se dig om efter andra annonsörer för det här är en verksamhet som inte hör hemma i något civiliserat samhälle!

Tommy Björk, ordförande Lungcancerförbundet Stödet

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.