Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Vikariat på 1 år som orginalare/AD-ass

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:19


Fråga:

Har fått ett erbjudande om ett vikariat på 1 år som orginalare/AD-ass. Jag är 20-år och har inte gått klart min utbildning och jag undrar nu vilken lön som vore rimlig på ett ungefär för mig att få? Det är en inhouse avdelning och inte en reklambyrå.

Svar:

Är du en duktig "slitvarg" inom ditt område och snabbt kan falla in i uppgiften bör du kunna begära ca. 20 000-28 000:- /mån. En del kanske reagerar på  min "lägsta nivå" i detta specifika lönespann men jag får inte något riktigt grepp om dig eller arbetsstället p.g.a. din knapphändiga beskrivning. Är man färsk och hungrig kan det vara svårt att motstå en anställning som innebär att man får prova på det "skarpa läget".... Trots en halvknackig lön. Var och en måste själva göra en bedömning av vilken lägsta nivå man accepterar eller klarar av rent privatekonomiskt. Jag vet inte hur pass sugen du är på detta "premiärjobb" och det är just denna faktor som är avgörande för viilken lön du kommer att godta.

Nina Malmström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.