Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Vikariat som informatör på myndighet

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:19


Fråga:

Jag står vid ett vägskäl i livet och lönen är en faktor. Jag har arbetat med web i tre år och har det senaste året frilansat som konsult och det har gått bra. Nu har jag av en av mina gamla kunder fått erbjudande om ett vikariat som informatör på en statlig myndighet, vilket fått mig att börja fundera. Vad skulle en rimlig lön vara? När jag googlar har jag läst om allt mellan 22-30 000.

Alternativet är att fortsätta frilansa med allt vad det innebär. Vill tillägga att jag har en 4-årig universitetsutbildning (kopplad till både web och kommunikation).

Svar:

Inte för att jag har en aning om vart du hamnat under själva "googlandet" men visst finns det en rimlighet i det lönespann som du snubblat över. Personligen skulle jag ändå rekomendera att du tänjer ut spannet lite uppåt. Ca. 25 000-35 000:- är snarare ett "snittspann" men det finns också de som ligger en bra bit över. Det som är avgörande för hur mycket du törs "kräva" är uppdragets storlek och ansvarsinnehåll.

Nina Malmström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.