Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Vilken lön ska jag kräva?

Publicerad: 29 oktober 2009, 14:19


Fråga:

Vilken lön ska jag kräva? Min roll är    projektledare/produktionsledare/originalare/ad-ass/ på marknadsavd. på ett    mellanstort företag. Vi ansvarar för de 8 länder vi är versamma i.    Ska efter 4 år äntligen få till ett medarbetarsamtal. Har haft 5 chefer    under min tid på detta företag. Är väldigt självgående och ger mycket av    mig själv. Idag ligger min lön på 27 och har inte haft inte fått    löneförhöjning sedan jag började 2004. Har blivit lovad guld o gröna skogar    för länge sedan, men efter alla chefsbyten får man ta nya tag... känner mig    lurad o dum, men vill inte ge upp när vi snart har byggt upp varumärket. Om    du kan ge mig en indikation på vilket anspråk jag ska göra så skulle du ge    mig lite kraft! Tack på förhand.

Svar:

Beroende på hur pass stor kännedom företaget har gällande vikten av en   kompetent och fungerande marknadsavdelning varierar lönesättningen en hel    del runt om i landet. Om jag skulle utgå från alla de ansvarsområden du    nämner blir min bedömningsgrund dock någon form av projektledare. En    projektledare av rang tjänar idag, beroende på arbetsställets storlek, ca   35 000-45 000.-/mån. (+/-) Det förefaller dock vara lättare att få en    rimlig löneutveckling på en fristående byrå om man jämför med    inhouse/marknadsavdelning.

Emmeli Prevorsek

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.