Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Opinion

Björn Rietz: Vilsen och tillplattad

”Platta organisationer” innehåller skymda hierarkier där en feg och bekväm ledning kan gömma sig. Det slår copywritern Björn Rietz fast i en krönika.

Publicerad: 25 mars 2022, 15:57

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Björn Rietz.

Foto: Mattias Edvall.


Ämnen i artikeln:

Björn Rietz

Det finns en form av tortyr som ibland av har kallats human tortyr, vilket i sig torde vara en anomali. Metoden går ut på att man spänner fast personen i ett stort badkar och långsamt fyller karet med 37-gradigt vatten i ett ljudisolerat och mörklagt rum under en längre stund. Det sägs vara oerhört effektivt om än omständligt (enklare då med den grymma water boarding-varianten som praktiserades i Guantánamo där man upplever paniken av att dö drunkningsdöden).

Övergivenheten och vilsenheten av att ha berövats känslan av fysiska och syn- eller hörbara avgränsningar kan driva människan till vansinne. Kanske behöver det inte gå lika långt för att man ska uppleva fysisk stress, otrygghet och osäkerhet. Eventuellt räcker det att du arbetar på ett svenskt företag som säger sig hylla den ”platta” organisationsformen.

Man döljer sig bakom hittepåtermer som ”coachande ledarskap” eller det ännu värre, ”servant management” där chefens uppgift sägs vara att betjäna dig, vilket givetvis inte sker. Då ska du själv staka ut riktning och mål och ta fram allt som krävs för att lösa uppgiften och sedan redovisa. Låter ju som en dröm! Och det är precis vad det är. För i realiteten lastar den här sortens bekväma myschefer över mer jobb på dig och framför allt – du bär ensam hela ansvaret medan de själva gömmer sig och bara träder fram i glansen när medarbetarna levererar kvalitet och lönsamhet. Om det senare inte sker, gör man ”strukturella förändringar i organisationen” och vad sådana innebär har du redan gissat.

Den ”platta organisationen” är inget annat än förskönande skitsnack, en klyscha med samma fräschör, djup och kraft som politikernas ”oacceptabelt”. Organisationer utan hierarkier existerar nämligen inte. Somliga kan dock vara otydliga. De är de värsta. Sådana informella hierarkier är tvetydiga och föder på så vis osäkerhet. Osäkerhet ger otrygghet som i sin tur skapar negativ stress.

Den informella hierarkin är dessutom en utomordentligt effektiv grogrund för mobbning.

Några kolleger som ser sig som lite mer betydelsefulla i kraft av att ha varit på företaget längre än vad du har, börjar tala ovanför huvudet på dig. Som om du inte riktigt fanns i rummet. Inte sällan på grund av att du har ett omvittnat bra track record. De utelämnar väsentlig information, missar avsiktligt att bjuda in till möte eller annat jävelskap.

På en byrå fanns en grupp seniorkreatörer som brukade gå ut för att äta fredagslunch tillsammans. Hur man kvalificerade sig för att komma med i gänget, visste ingen. Men emellanåt upptogs en ny lyckans själ i den fina gemenskapen där man samtalade om byråns jobb, framtid och allmänt intressanta vinklingar på reklam. Tankarna går omedelbart till George Orwells ”Djurfarmen”: alla djur är jämlika, men några är bara lite mer jämlika än andra.

Den här formen av lågintensiv mobbning är så vanligt förekommande att det sannolikt inte finns en enda coach i landet som inte fått det beskrivit för sig åtskilliga gånger av ambitiösa men förtvivlade människor. Den platta organisationen, den med dold hierarki, gynnar dessa sattyg som oftast tycks sprungna ur avundsjuka eller självförhärligande.

I medarbetarundersökningar brukar ”tydlighet” hamna i topp på listan över vad svenska anställda önskar sig mer av. Värt att tänka på. Samtidigt krävs en varning: ett tydligt chefskap ska inte förväxlas med ett auktoritärt. Vådan av det senare har världen redan sett tillräckligt av.

Det här är opinionsmaterial

Åsikterna som uttrycks här står skribenten/skribenterna för.

Björn Rietz

copywriter och krönikör

Ämnen i artikeln:

Björn Rietz

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.