Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Podcast

Därför vill han hjälpa Socialdemokraterna vinna valet

Publicerad: 21 mars 2014, 08:48

David Orlic, Digge Zetterberg Odh och Fredrik Thambert.

David Orlic har tagit tjänstledigt från Volontaire för att arbete hos Socialdemokraterna i Stockholm inför valet. I Kommunikationsklubben berättar han om sitt engagemang. Dessutom: det var fem år sedan Volontaire startade.


Ämnen i artikeln:

David OrlicKommunikationsklubben

Från och med nu och ett halvår framåt är David Orlic tjänstledig från jobbat som cd på Volontaire. Nu ska han, fristående från sitt vanliga jobb, arbeta med Socialdemokraternas kommunikation i Stockholmsregionen. I Resumés podcast berättar han om beslutet.

– Jag gick med i sossarna för tre år sedan efter att ha stått på sidlinjen ganska länge och klagat. Mitt politiska uppvaknande ligger i linje med en större samhällsförskjutning där vi börjar se vad som faktiskt är viktigt. Vi börjar se vad som betyder något och vad vårt eget ansvar som individer är, säger han i podden.

Det var fem år sedan som Orlic var med och startade Volontaire. Från början möttes byrån med skepsis från resten av branschen, men tiden har visat att de hade rätt i många av sina resonemang. År 2012 blev "Curators of Sweden" den mest belönande svenska kampanjen och allt fler kunder fick upp ögonen för byrån, men resan dit har inte varit spikrak. Åtminstone ekonomiskt.

– Vi har fokuserat på att växa med människor och inte pengar. Många byråer startas med målet att bli uppköpta och då finns det en annan ekonomisk logik bakom att pumpa upp siffrorna i bolaget. För oss har det varit viktigt att fokusera på vad vi faktiskt vill åstadkomma, säger David Orlic i Kommunikationsklubben.  

Podden produceras av Delorean.

Prenumerera via iTunes eller RSS.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.