Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Podcast

”Det är otroligt deprimerande”

Publicerad: 2 maj 2014, 08:35

Fredrik Thambert, Åsa Linderborg och Digge Zetterberg Odh.

Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg är veckans gäst i Kommunikationsklubben. I podden ger hon sin syn på tidningskrisen och Bonniers ägarmakt.


Ämnen i artikeln:

Åsa LinderborgKommunikationsklubben

Åsa Linderborg är kulturchef på Aftonbladet sedan 2009. Hon har på nära håll sett hur kollegor i branschen blivit av med jobben i alla sparpaket som drabbat redaktionerna de senaste åren. I Resumés podcast ger hon sin syn på utvecklingen för de traditionella medierna.

– Det är otroligt deprimerande att se alla duktiga journalistkollegor som blir arbetslösa. Det är deprimerande ur ett demokratiskt perspektiv också. Ju mindre journalistik, desto mindre demokrati. Aftonbladet delar ju byggnad med Svenska Dagbladet som har varit igenom flera stålbad, och jag ser med vilka tunga steg de går uppför trapporna. Det är väldigt ledsamt, säger hon bland annat.

Vid flera tillfällen har Aftonbladet Kultur under Åsa Linderborgs ledning drivit frågan om Bonniers ägarmakt. I podden diskuteras den i relation till Aftonbladets ägare Schibsted samt de amerikanska jättarna Google och Facebook som tar en växande del av annonspengarna.

Kommunikationsklubben produceras av Delorean.

Prenumerera via iTunes eller lyssna på Libsyn.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.