måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Podcast

Effektbonanza: Vad ger miljarders triljarder i värde?

Publicerad: 7 juni 2021, 09:05

Insiktspoddens programledare Yasmine Winberg och Julia Lundin.

Foto: Jannes Naess

Pr-värden som uppgår till astronomiska summor är inte ovanligt inom reklamvärlden. Men verkligheten är ofta en annan. Vad är egentligen ”effekten” i pr-värdet? Detta diskuterar vi i veckans avsnitt av Insiktspodden.

Ämnen i artikeln:

PodcastPoddResumé InsiktInsiktReklam

R

Redaktionen

red@resume.se


8,5 miljarder i kampanjräckvidd med 7,9 miljarder boende på jorden, njaa. Det här är vad Göteborgs Filmfestival tillsammans med Meltwater redovisar för sin kampanj The Isolated Cinema. Men när Resumé omvandlar mätmetoden visar den nya siffran 425 miljoner, något mer rimlig. Experter vi har pratat med kallar supersiffrorna för ”tramsiga” och Sveriges Annonsörer har lanserat ”Effektinitiativet” med målet att vända den negativa effekttrenden.

I det senaste avsnittet av Insiktspodden diskuterar programledarna Yasmine Winberg och Julia Lundin tillsammans med gästen Amanda Törner siffror som får en att baxna och vad det finns för problem med de här räknesätten. Vi delar även med oss av lite försäljningssiffror från vår egen bok – som inte alls gick som vi trodde. Missa inte!

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

LÄS MER

Räckvidd 8,5 miljarder – really? Vi räknar om effekten för sex hyllade kampanjer

33 miljoner i räckvidd gav bara 1300 böcker – kan annonsörer verkligen lita på effektmåtten?

Har branschorganisationernas arbete med effektfrågan fått någon effekt? 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev