Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Podcast

Framtidens kommunikatör – generalist eller specialist?

Publicerad: 6 april 2022, 09:33

Kommer framtidens kommunikationsavdelning bestå av specialister eller generalister? Eller behövs både och? Den frågan diskuterar kommunikationsexperterna Anders Svensson och Linus Mattisson i det senaste avsnittet av podden Kommunikation med Svensson & Mattisson.


Ämnen i artikeln:

Kommunikation med Svensson & MattissonPodcast

Kommunikationslandskapet har genomgått stora förändringar under de senaste två åren i och med pandemin. Kartan har ritats om. Men vilka kompetenser kommer att bli viktiga framöver, vad kommer att krävas av kommunikatören? Och den kanske svåraste frågan av alla: ska kommunikatören vara en generalist eller specialist?

- Det kommer att behövas personer som kan se helheten och inta ett helikopterperspektiv. Men ändå kan gå ner på ett mikroperspektiv och röra sig mellan dem. Som kanske är lite mer seniora, har erfarenhet och jobbat mycket operativt tidigare, säger Anders Svensson.

- Men det behövs också en tydlig rollfördelning. För har man en kommunikationsavdelning på tio personer och alla har titeln kommunikatör kan det bli väldigt förvirrande, fortsätter Anders, som menar att datadrivet och faktabaserat arbetssätt kommer vara nyckeln till framgång.

Lyssna på hela avsnittet här!

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

Kommunikation med Svensson & Mattisson produceras av kommunikationsexperterna Anders Svensson och Linus Mattisson i samarbete med Resumé.

 

Redaktionen

Reporter

red@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.