Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Podcast

Frank Hollingworth: Ja, Ica-såpan har hängt löst

Publicerad: 14 januari 2021, 07:46

Frank Hollingworth gästar Resumé Insikts podcast.

Foto: Pax Engström. Frank Hollingworth: Sören Andersson.

Ica-Stigs framtid är oviss efter att Loa Falkman lämnat såpan. Insiktspodden gästas därför av Frank Hollingworth, cd på reklambyrån King och upphovsmakare till reklamsuccén, som får ta ställning till ett gäng olika teorier om Ica-Stigs framtid.


Ämnen i artikeln:

Frank HollingworthICAICA-StigICA-JerryKingLoa FalkmanHans Mosesson

Ica-såpan såg dagens ljus i slutet på 2001. Sedan dess har mycket vatten flutit under broarna och karaktären Ica-Stig har tolkats av två skådespelare, Hans Mosesson och Loa Falkman. Under julledigheterna stod det dock klart att även den sistnämnda nu hoppar av. 

Det lämnar framtiden för Ica-Stig tämligen oviss. Blir det en ny Ica-Stina som chefar över butiken? Tar någon annan i ensemblen över rollen? Eller ska såpan rentav läggas ner? Spekulationerna har gått varma och vi testar några av dessa på Frank Hollingworth i podcasten som du kan lyssna på här.

Samtidigt passar vi på att fråga Frank Hollingworth, som grundade Ica-såpan, om de 20 år som gått. Och om förra bytet av Ica-Stig (Mosesson mot Falkman), vars svar kanske kan ge en hint om det som komma skall.

– Det har funnits tankar på att ersätta honom med både det ena och det andra. Allt var uppe på bordet. Det är ju större än att det handlar om just honom. Det handlar om hur karaktärerna samspelar med varandra. Ica-Stig hänger inte med i tiden, han är snål, och det ger en bra grogrund för att kunna göra roliga manus och underhållande filmer. Det är också ett bra sätt att få Ica att framstå som att de hänger med i tiden. Det blir inte mycket James Bond-film kvar om James Bond inte är med. Men där slutar jämförelsen, eftersom Ica-Stig är en antihjälte, säger Frank Hollingworth i podden.

Har Ica-såpan någonsin hängt löst?
– Ja. Men det var i början. Det hade mer att göra med att ingen trodde att vi skulle kunna fylla fler än tio avsnitt inom det här formatet. Men efter 832 filmer utan uppehåll går det att konstatera att det var fel – det har inte hängt löst sedan dess.

Frank Hollingworth berättar även om: > att King äger konceptet – inte Ica > varför han aldrig längre berättar för nya att han jobbar med Ica-såpan > avgörande händelser för såpan över tid > hur han ser på såpans roll i dagens medielandskap > när Mats Melin aka Ica-Jerry gjorde entré.

Lyssna på podden här.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Acast är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Yasmine Winberg

Chefredaktör och ansvarig utgivare

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.