tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Podcast

Här är bästa tipsen om du ska söka ett nytt kommunikationsjobb

Publicerad: 28 april 2023, 08:32

Mathias Wellström, grundare av talangbyrån Trib, är veckans gäst i Kommunikationspodden.

Foto: Pressbild Kommunikationspodden

Mathias Wellström, grundare av Trib, träffar Kommunikationspoddens Max Landergård och Caroline Thunved för att prata om varför många inte anses vara lika heta efter 40 – och hur man ska stå ut för att få ett bra jobb.

Ämnen i artikeln:

KommunikationspoddenMax LandergårdKarriärPodcastPoddPoddar

Åldersdiskriminering på arbetsmarknaden var ett ämne som kom upp när Mathias Wellström, grundare av talangbyrån Trib, besökte Kommunikationspoddens Max Landergård och Caroline Thunved.

– Jag upplever att ålderismen är ett jätteproblem. Jag vet inte hur det är i andra branscher men inom kommunikation så tycker jag det är ett problem att man i alldeles för tidig ålder anses vara obsolet. Jag kan tycka att, om man åker ner till Spanien och hänger där så är de små barnen, vuxna och föräldrar… på restaurang så ser man att de har en annan relation till olika generationer, de förstår varandra bättre och kan se värdet av olika erfarenhet, säger Mathias Wellström i avsnittet.

Efter så många år i branschen har Mathias bra koll på hur man ska agera när man söker nytt jobb.

– I mitt yrke handlar det om att förstå uppdragsgivarens nuläge och ambitioner, hur teamet ser och hur man vill fylla teamet. Sen handlar det att hitta rätt talang för den rollen eller den uppgiften. Det handlar mycket om att dels kunna titta på ett CV och på något sätt se att ”det här skulle kunna vara någonting” men sen att addera på känsla, upplevelse efter flera samtal med den personen det är viktigt, säger han.

Lyssna på hela avsnittet i veckans upplaga av Kommunikationspodden.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev