Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Podcast

Har du hittat meningen med ditt liv?

Publicerad: 6 november 2020, 07:35

Filosofiprofessorn Per Bauhn gästar Kommunikationspodden.

I sin senaste bok Leva fritt och leva väl söker filosofiprofessorn Per Bauhn svar på livets mening. I veckans avsnitt söker Kommunikationspodden svar från honom.


Ämnen i artikeln:

PodcastMax Landergård

Resumé har löpande rapporterar om psykisk ohälsa bland medarbetare och tidningen chef skrev för något år sedan att sju av 10 chefer mår uselt. Den internationella undersökningen ISSP Work Orientation kom i slutet av 2018 fram till att över en halv miljon svenskar är missnöjda eller mycket missnöjda med sitt jobb. Det finns många skäl till att må dåligt. Men hur mår vi bra?

I sin senaste bok skriver filosofen Per Bauhn om dygder, normer, värderingar och framför allt syftet. I det senaste avsnittet av Kommunikationspodden pratar programledare Max Landergård med Per Bauhn om hur vi ska fatta beslut, han reflekterar kring syftet och mening. 

Har folk svårt att hitta ett gott liv i dag?
– Jag tror att man av och till upptäcker en viss form av vilsenhet och att det kommer till uttryck i olust och desperation. Det kan man tycka är lite märkligt eftersom vi lever i en tid som är bättre än alla tider som några människor före oss har levt. Men frågan om meningen i livet är alla inte heller mottagliga för, säger Per Bauhn i podden. 

Det handlar mycket om val, beslut och mening i veckans avsnitt. Lyssna här!

Kommunikationspodden produceras av Storstad i samarbete med Resumé. 

Redaktionen

Reporter

red@resume.se

Ämnen i artikeln:

PodcastMax Landergård

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.